Børnebogsforfatteren Benni Bødker er nu på banen med de to første bind i science-fiction serie’Projekt Kerberos’. Bøgerne sigter på drenge og piger fra ni og opefter. Drengen Fumi lever i et fremtids Japan, hvor forureningen helt har ændret livsvilkårene. Man bor i lukkede byer delt i fattige kriminalitetshærgede distrikter og fornemme velbevogtede rigmandskvarterer og områderne mellem byerne siges at være dødeligt forurenede ødemarker.
Da Fumi en dag kommer hjem har der været forbrydere på besøg. Forældrene ligger livløse sammen med en dreng klædet i Fumis tøj. Pludselig bryder fremmede mænd i beskyttelsesdragter og iltmasker ind i huset, og medens Fumi gemmer sig i en skjult kælder, forsvinder mændene med forældrene og den ukendte dreng.
Fumi gemmer sig i den kriminelle underverden, men han finder hurtigt ud af at der er udsat en stor dusør på hans hoved. Han bliver fanget af den kriminelle yakuzamafia, og opdager at en tatovering i hans nakke med en trehoved hund (Kerberos der vogter indgangen til helvede) har en væsentlig betydning. Flere børn med denne tatovering bliver jagtet af en mystisk organisation – faktisk er der tolv børn med tatoveringen, og det er børn med store utrolige kræfter som f.eks. telekinese og en evne til at ‘tale’ direkte til hjernen. Børn der åbenbart vil kunne bruges som våben til at vinde verdensherredømmet. Til sidst i andet bind slipper Fumi fra Yakuzaen og er på vej til at den endnu ukendte Futuropolis

Projekt Kerberos er en historie som kunne være taget ud af et mangablad eller en af de japanske science-fiction tegnefilm vi ser på børne-tv-kanalerne, og det skal blive interessant at se, hvor den bevæger sig hen i de følgende bind.

Projekt Kerberos
Skyggebyen og Yakuzaen
Forfatter: Benni Bødker
Ill.: Niels Bach
80 sider i hver bog
Forlag: Gyldendal
Udg.: 17.06.2010
Jan Vandall