Prinsesse Petra finder en babydukke, der tydeligvis ikke har nogen forældre. Som det søde og omsorgsfulde barn hun er, går hun med Prinsesseslangen ud for at finde babyens forældre.

Prinsesseslangen er en stor slange med krone på hovedet og syet i patchwork. Den kan dog fint bevæge sig rundt ved egen kraft, og den er tydeligvis også godt begavet.

Prinsesse Petra og Prinsesseslangen tager med bussen for at drage ud og finde forældre til babyen. Da de hopper af, finder de nogle mælkebøtter, både nogle gule og nogle hvide der er ved at sende frø ud i verden. Mælkebøtten informerer venligt de to prinsesser om, at frøene er mælkebøttens børn. Desværre kan den ikke oplyse, hvor babyens forældre er, og de to må drage videre.

På rejsen møder de en gravid dame, og de møder en frø, der har en hel børnehave med haletudser nede i vandet. Og de får at vide, hvordan Prinsesse Petra er havnet i sin mors mave – med hjælp fra en sæddonor.

Her er en god morale og god information om babyer, haletudser og inseminering. Bogen er simpelthen en slags moderne pendant til den gamle ‘Hvordan, mor?’ fra 1971 af Sten Hegeler.

Illustrationerne er hyppige, klare i farverne og forklarer fint de ting, der ikke måtte være indlysende ud fra teksten alene, og måske kan bogen hjælpe forældre med at forklare børn med donorfædre, hvor de kommer fra. Med alle de prinsesser vil den muligvis vække størst interesse hos piger.

Prinsesse Petra og Prinsesseslangen

Jagten på Babydukkens Forældre

Skrevet af Louise Dalskov Helbo Jul

Illustreret af Xenia Eline Bjerrum

35 sider

Books On Demand

Udgivet: 2020

Birte Strandby