En seriemorder på Færøerne?

Liget af en kvinde bliver fundet ved et forbrændingsanlæg i Torshavn. Umiddelbart kan man ikke rigtigt se, hvad kvinden er død af, sagen behandles som en mordsag. Vores hovedperson er William Hammer der leder Skanseafdelingen på Færøerne sammen med sine to kolleger. Skanseafdelingen er en særlig enhed, der er blevet oprettet netop til dem, som ikke passer ind i politiets efterforskningsenhed.

William forfølger en teori om, at det handler om seriemord, fordi der ved liget bliver fundet et skriftsted fra Prædikerens Bog, og det oplevede man også ved tre mord i 1990’erne. William og hans to kolleger går i gang med de gamle mord. De fire fundne skriftsteder er skrevet på samme skrivemaskine, og dødsårsagen viser sig at være den samme. Snart findes det næste lig, og det bliver ikke det sidste. Da det går op for William, hvem morderen er, er det lige ved at være for sent.

Krimiens opbygning minder om Mænd der hader kvinder, men William er noget af en bad ass og præsterer at lammebanke fire modstandere på en gang. Kollegerne er nogle nysere, miljøet hos dem er råt og hjerteligt, og ingen af dem har tilsyneladende meget liv udenfor arbejdet. William har en kæreste, og ellers bruger han en del krudt på samværet med sin mor, der nok ved hvordan hun skal udfylde sønnens tid.

Vi kommer en del rundt på Færøerne, og det er godt, hyggeligt og informativt. Mord og opklaring er helt fine, men slutningen når ikke at komme op i gear, og vi ender med en slags cliffhanger.

Jógvan Isaksen

Prædikeren

Oversat af Anya Mathilde Poulsen

243 sider

Marselius

Udgivet: Oktober 2017

Nordic noir fra Færøerne

Birte Strandby