Efter en række krimier er de to søskende under pseudonymet Lars Kepler tilbage med en meget speciel thriller, der nok rummer både mord og andre kriminelle handlinger men i øvrigt slet ikke er en krimi.

Løjtnant Jasmin Pascal-Anderson er udsendt til Kosovo. Under et angreb mister hun ikke bare bevidstheden, men for en kort tid også livet. I løbet af den tid døden varer, oplever hun et sted, en kinesisk havneby, hvor mennesker venter på at vende tilbage til livet – eller rejse videre.

Jasmins liv går videre, og hun bliver mor til Dante. Ind i mellem taler hun stadigt om den kinesiske havneby, og omgivelserne opfatter hende ind i mellem som psykotisk. Men ellers er livet tæt på normal. Indtil hun kører galt med Dante og sin mor i bilen. Det koster liv, og Jasmin besøger udskibningsstedet igen; her møder hun andre mennesker i venteposition, og hun stifter bekendtskab med de mærkelige vilkår der eksisterer i dette rige for de mulige døde. Det får hun god brug for, da det viser sig, at også hendes søn er landet i havnebyen, og nogen vil forhindre ham i at vende tilbage til de levendes land.

Den kinesiske havneby er udover at være en spændende scene i romanen også alle civilisationers vugge – ikke en kinesisk havneby, men en by som kineserne har hørt om fra mennesker der har været på den anden side og er vendt tilbage og derfor har skabt i deres egen version.

Temaet med en mor og søn der kører galt og ender uden for de levendes rækker kendes også fra Bent Hallers Ham der søger døden, ligesom der både hos Haller og Kepler indgår en masse ventetid.
Lars Kepler

Oversat af Allan Hilton Andersen
424 sider
Politikens Forlag
Udgivet: 11.03.2016