Pixi-bøgerne er efterhånden blevet en hel institution indenfor børnebøger i Danmark. Ikke alene er der udkommet tæt ved 900 forskellige Pixier, men de er også solgt i et helt utrolig oplag på over 50 millioner eksemplarer, hvilket må siges ikke at være helt ringe, som de ville sige det i Brovst.
Nu er der kommet en hel Pixi-alfabet serie med 28 små Pixi-bøger, som hver fokuserer på et enkelt bogatav. Forfatteren og tegneren Jan Mogensen har lavet bøgerne og udfoldet stor fantasi for at få hver enkelt bog til få den helt rigtige udformning.
Historierne i hver bog har masser af ord, som begynder med bogens hovedbogstav. Ser man f.eks. på K, så lyder det: Karl Krokodille er kaptajn på et kejserligt krigsskib…  og Kokken fylder kanonerne med kål, krebinetter, kylling og ketchup…. her er heldigvis ikke noget med krudt og kugler. Kigger vi på P’et får vi en historie, der begynder med Pia Pindsvin skal på picnic i parken …
De små søde fortællinger i hvert bind passer fortrinligt til målgruppen, der ligger indtil 1. klasse. For både store børnehavebørn og børnene i 0.- og 1.-klasse er her mulighed for at lege med ordene og få en fornemmelse af, hvad de enkelte bogstaver kan bruges til, og hvordan de lyder i forskellige forbindelser og kombinationer. Børnene kan så lege videre med ideen og selv finde på nye ord med historiens specielle bogstav. Det er en fortrinlig måde at kombinere leg og indlæring, og det er herligt når den slags lykkes.
Her er morskab til mange timers læsning og leg med bogstaver for ikke at tale om lærerig aftenlæsning.  Her er plads til masser af snak om bogstaver og deres betydning. Det er bare om at stige på Pegasus og tage en tur på fantasiens vinger.
Som et ekstra plus udgives hele serien i en fin æske, hvor der også er et kraftigt plasticophæng, så man kan sætte hele serien op på væggen som en alfabet-tavle på 40 x 70 cm., hvor det er let at tage bøgerne frem fra de enkelte lommer.
Pixi-alfabetet
Tekst og ill.: Jan Mogensen
10 bøger á 28 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udg.: 12.05.2011
5 glober
Jan Vandall