Jacob Weinreich har skrevet en lang række gysende fortællinger for børn og unge om alt det uhyggelige lige fra modige monsterjægere og sumpuhyrer til blodsugere og morderiske mumier. Det er rendyrket, herlig gys og gru tilsat en portion befriende humor, der passer til splatterblod og spøgelser i børnehøjde.
Det nyeste skud på stammen er en serie om den 11-årige Robert og hans farlige eventyr med mordlystne pirater som den drabelige og blodtørstige Kaptajn Blodskæg.
Robert bor sammen med sin mor og hendes lidt klamme kæreste. en dag finder han en gammel kasse i deres kælderrum. I kassen ligger bl.a. en gammel mørnet pirathat og et gammelt timeglas. Da den lidt forskræmte Robert vender timeglasset bliver han teleporteret tilbage i tiden og vågner op på et piratskib i Caribien. Han bliver fundet af pigen Silva, som fortæller Robert at han er ombord på den frygtede og onde pirat Escobars skib. Escobar er på jagt efter et oldgammelt ædelstensbesat kranie med mægtige egenskaber. Den ækle pirat finder de to unge, og de bliver sat til at gå planken ud. En robåd bliver deres midlertidige redning, men piraterne er på jagt efter dem og et kort de har stjålet fra Escobar.

Timeglasset kan både sende Robert frem og tilbage i tiden, men han er klar over at hans mission må være at redde Silva fra fortidens skrækkelige rædsler og farer.

Vi bider tænderne sammen, mens vi venter på fortsættelsen. Et spændende og farverigt eventyr for lidt større børn.

Piratens fange – Kaptajn Blodskæg 1
Forfatter: Jacob Weinreich
96 sider
Forlag: People’sPress
Udg.: 09.02.10

Jan Vandall