Den 17-årige influencer Lynn bliver afleveret på en kostskole af sin mor, der har opgivet kommunikationen med datteren. På kostskolen, der især tager sig af piger med ADHD og andre vanskeligheder, er der  skolearbejde hver dag også i weekenden, Lynn bryder sig ikke om maden, og hendes roomie er i øvrigt ondskabsfuld. Lynn vil gerne hjem.

Ikke så langt fra kostskolen støder en hundelufter på liget af en ung pige. Journalisten Ellen Tamm er på sagen, mens politiet hurtigt går videre til anden kriminalitet, da det viser sig umuligt at identificere liget. Ellen når ikke at forme en teori, før det næste mord sker. Det er så brutalt som det første, og det er også en ung pige, der ikke kan identificeres. 

På kostskolen forsvinder en af Lynns klassekammerater, angiveligt er hun kørt på sygehuset med maveproblemer, men rygter siger noget andet. 

Krimien kører i to spor, et med Lynn og et med Ellen. Det fungerer fint, der er god spænding i begge spor. Ellen er en lidt anstrengende opdager, omend overbevisende ferm til sit job. Hendes privatliv fylder meget, og det er virkeligt kompliceret. En ting er det nærmest uvenlige forhold til forældrene. Noget andet er hendes forhold til mænd, både den tiltalende mand hun kommer sammen med, ham hun er forelsket i, og og dem hun tidligere har været forelsket i.

Er Ellen anstrengende, er der til gengæld andre fine detaljer, der gør Pigerne uden navn til en spændende og anderledes krimi. Hvem skulle for eksempel have troet, at der fandtes en Facebookside for forældre der ikke kan lide deres børn – det handler mest om teenagebørn, men alligevel?

Krimien er den fjerde i serien med Ellen Tamm, men kan sagtens læses uafhængigt af de andre i serien.

Pigerne uden navn

Mikaela Bley

Oversat af Lilian Kingo

360 sider

People’s Press

Udgivet: 2021

Birte Strandby