Pigen hedder Nynne og hun er nok syv – otte år gammel. Hun er en almindelig lille pige men har et problem: Hun tør ikke tale med andre, hverken børnene i skolegården eller damerne, der vil vide hvor gammel hun er, og om hun går i skole. Det er ubehageligt at være så genert, og måske er det en slags sygdom, hun har. Hun går væk fra de nysgerrige damer og møder en hund. Den tør hun godt tale med, og mens hun klapper den hører hun en operasanger, der øver sig. Han viser sig også at være god til at diagnosticere problemet med, at krummerne i Nynnes hals vokser sig til franskbrød, så ordene ikke kan komme ud. Heldigvis kan den slags synges væk, og operasangeren lærer Nynne, hvordan hun gør. Det kræver selvdisciplin, men hvis man husker at nynne hyppigt, så sætter ordene sig ikke fast.

Det er en lille opbyggelig historie, der med udgangspunkt i vanskelighederne med at være genert i skolen kan bruges til at støtte barnet. Som en særlig bonus står der til sidst i bogen, at Nynne blev en verdensberømt operasangerinde.

Illustrationerne er i særklasse. De fylder bogen ud med farverig overdådighed, og den beskedne tekst har måttet indordne sig efter tegningerne.

Et bybillede med huse er taget med vidvinkel, og husene bøjer sig – beskyttende? – ned over Nynne og hunden. Tegningerne er umiddelbart primitive og endimensionelle, netop som et barn ville tegne dem. Samtidigt er de detaljerede og formår at udtrykke personernes holdninger og følelser, så man kan nyde bogen med eller uden tekst.

Susanne Ullidtz

Johanne Søndergaard Poulsen

32 sider

Blæs

Børn læser

Udgivet: 01.02.2015

Birte Strandby