Her skal man ikke være sart overfor floskelramte formuleringer, anstrengende vitser og rigeligt rappe hilsener som ’Hallo i skuret’ – eller hvad der er værre: Når den alvidende forfatter lader sine karakterer ’steppe’ ind i rummet og kalder en af sine personer for filejs. Men hvis man ikke er sprogpedant, så er det muligt at finde en ganske interessant omend ikke al for indholdsrig historie om middelalder og nutid.

William er kæreste med Christina og lillebror til Thor. Ved et tilfælde opdager de unge en hemmelig gang under det slot, hvor Christina bor med sine forældre. Gangen fører til et laboratorium. Thor og hans veninde er meget interesseret i kemiske forsøg, men under deres ophold i det underjordiske laboratorium får Thor uheldigvis noget hvidt pulver på sig, og allerede efter kort tid får han symptomer, der ligner dem, pest kan udvirke.

William overtaler sin onkel der er en populær ’fjernsynslæge’ til at komme og undersøge Thor, og lynhurtigt dukker også pressen op på stedet. Slottet kommer til at danne ramme om det helt store kaos med stort presseopbud, Christinas forældre der vender hjem fra København i helikopter og et par kriminelle typer med hang til ’fniseurt’, der planlægger at stjæle og sælge de formodede bakterier til den højestbydende krigsførende nation. Med til at forvirre billedet er også Christinas tante, der holder bridgeklub med de lokale spøgelser. Den hektiske nutid afbrydes af afsnit fra en tidligere barons dagbog, netop skrevet i tiden for Den sorte Død, og om sygdommens hærgen på godset.

Hovedpersonerne er unge, men romanen virker mere velegnet til børn.

Hanne Guldberg Mikkelsen

168 sider

mellemgaard

Udgivet: 15.06.2012

Ungdomsroman