Bliver der ikke snart ledigt, Edith?

Jo da, Oda.

En række udvalgte avisklummer fra 1988 til 2013. Det er korte, lette tekster med en enkel tænksom eller humoristisk pointe.

Én klumme handler om navne. Kan mennesker finde på at kalde deres datter Anne, hvis familien hedder Dam? Og er det tilfældigt, at bedemandsforretningen hedder Kirkegaards Eftf. og tømmerhandleren Stub?

En anden klumme er en ansøgning til det daværende EF-kommissionen fra en trængt haveejer, der har vanskeligheder med at få den vildtvoksende hæk tilpasset naboernes prydhaver. Og som er tilbøjelig til at lade haven passe sig selv og nyde udsigten fra liggestolen. Ansøgeren søgte om braklægningstilskud.

Nogle af klummerne handler om tidens trends og næsten glemte episoder. Som da Dan Turéll og Peter Laugesen i 1971 afskaffer penge og bytter kilovarer for kilovarer. Forfatteren sender de to herrer en pakke med affald fra hullemaskinen, sejlgarn og valgannoncer og får en pakke af samme vægt retur med manuskripter og et par hovedtelefoner. Ingen kontanter er i omløb, men det er heller ikke ganske indlysende, hvad de udvekslede varer kan bruges til.

Der er flere betragtninger om trafikafvikling, både om hvordan man kan svinge lovligt til højre på cykel, selvom man har en tung nettopose i højre hånd, og hvordan man som bilist kan planlægge ruter, så man helt undgår højresving – og dermed højresvingsulykker.

Så er der lidt om katten, der æder agurker, og om hvordan man som lærer kan være helt sikker på succes.

Enkelte pointer grænser sig til det vandede, men der er også hygge og dybde over hverdagens små observationer.

Asger Berg

132 sider

mellemgaard

Udgivet: 02.12.2013

Birte Strandby