Vi begynder i to spor – et i Danmark og et i Bangladesh. I Danmark mødes tre gamle skolekammerater, Morten, Flemming og Markus. De er som karakterer temmelig endimensionelle, og de har det til fælles, at de engang i skoletiden mobbede en klassekammerat så voldsomt, at det kostede ham førligheden.

I Bangladesh følger vi en fattig familie, der lever under skræmmende kår. Hustruen arbejder hårdt i en sweatshop, der ejes af førnævnte Markus. Markus – og de andre skurke – er ualmindeligt lede og har gang i flere frastødende projekter. Udover sweatshoppen der huses i en faldefærdig bygning på nippet til at falde sammen og knuse de undertrykte syersker, så arbejder de med eksport af elektronikskrot til et afrikansk land, og så gør de klar til at overtage verdensherredømmet. Det skal blive til det 4. Rige, og de øvrige medvirkende er nazitilhængere og i enkelte tilfælde efterkommere efter nazister.  Det er tale om arier og racehygiejne, og en leder af en fødeklinik har særlige opgaver i den forbindelse. I gruppen af fremtidige verdensbeherskere findes både en dr. Mengel og en håndlanger, der hedder Johnny – her Sørensen.

Det godes repræsentant, en piberygende politimand med stort overblik, får ekstra travlt, da ligene begynder at poppe op: En dansk repræsentant fra et skummelt tøjfirma dræbes, da sweatshoppen falder sammen, en fotograf bliver dræbt af muskelmænd med lille IQ, fordi han har fotograferet det forkerte sted, og en hævner slipper en kobra ind i sit offers hus.

Slutningen er forudsigelig, men der kommer alligevel en lille overraskelse – en hævner som mange læsere ville have overset.

Pas på børnene

Spændingsroman

Erik Frandsen

250 sider

mellemgaard

Udgivet: Januar 2014

Birte Strandby