Nok en bog om at leve med kræft, men denne gang er det ikke beskrivelse af et sygdomsforløb. Derimod handler det om en lille gruppe mænd der laver deres egen basisgruppe. Her diskuterer de behandling, de forskellige strategier til at tackle erkendelse og forløb og alt muligt andet, blandt taler de en del om biler, og som en hustru omtaler det: pigefnidder.

De har oprettet deres egen ’kræfttjeneste’, hvor de to og to tager ud for at tale med andre mænd, der gerne vil have hjælp til at tackle deres sygdom. Bogen indledes med at Købmanden og Mongs – de fleste af gruppemedlemmerne har særlige navne – tager ud for at tale med Johnny, der har store vanskeligheder. Ikke så meget med sin kræft, som i øvrigt viser sig at kunne bortopereres, men med sin familie som han har et råddent forhold til. Han optræder hensynsløst og barnligt, og han kan under ingen omstændigheder acceptere, at hans søn er bøsse. Der går en tid inden det går op for basisgruppens medlemmer, hvad det virkelige problem er, men det viser sig at hænge sammen med Johnnys barndom, og da han får styr på det, kommer der også et mere afklaret forhold til familien.

Det er en let, usentimental bog, der handler mere om gruppen end om sygdom, og de går med liv og sjæl op i forskellige nye projekter; de anskaffer en hundehvalp som de passer sammen, og de begynder at dyrke hampplanter i fællesskabet.

Bogen har et interessant og lidt anderledes layout, og siderne er prydet af enkle illustrationer i klare farver.

Henrik Kruse

Illustreret af Elina Cullen

319 sider

Book on Demand GmbH

Udgivet: 2015