En rigtig, troværdig spøgelseshistorie der fjerner al tvivl om et efterliv.

Elspeth dør, og tvillingerne, Valentina og Julia, arver hendes lejlighed. Nedenunder bor Elspeths kæreste, Robert, og ovenover bor Martin, der lider af tvangstanker så voldsomme, at han ikke kan forlade lejligheden. Der findes en kur, men en del af sygdommen er modstanden mod behandlingen, indtil Julie begynder at give ham medicinen som vitaminpiller.

Elspeth har efter døden antaget en anden form, nærmest som en slags energi, og hun holder til i en skuffe. Hun sover meget, men efterhånden bliver hun stærkere og kan i overenstemmelse med gamle teorier om spøgelser påvirke nogle mennesker og nogle ting i den virkelige verden, hun kan svæve gennem mure og døre, men hun kan ikke forlade lejligheden, og det virker også, om om hun har mistet visse essentielle karaktertræk såsom empati.

Via et quija-bræt kommer Elspeth i kontakt med sin elskede Robert, men så forelsker Robert sig i Valentina, Julia forelsker sig i Martin, og Valentina beslutter, at hun kan leve et liv uden sin tvilling – en beslutning der ikke applauderes af hendes søster, og i det hele taget lægges der op til et eksperiment af de mere giftige, for der er åbenbart stadigt ting, mennesker ikke helt kan styre, eller skal man sige, som nogle mennesker ikke helt kan styre. Kan man bytte sjæl, identitet og liv, uden at det bliver opdaget, og hvilke konsekvenser får det?

Masser af underliggende humor, udvikling af personerne og vidunderligt skrevet. Det eneste man som læser ikke en eneste gang sætter spørgsmålstegn ved er eksistensen af spøgelser.

Forfatter: Audrey Niffenegger
Oversat af Julie Top-Nørgaard
432 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 05.05.2010

Birte Strandby