De frosne flammer er tredje bind i trilogien om Niels Oxen, mareridtsplaget krigsveteran, afgået ved døden efter en ulykke på havet, skal man tro de danske medier. Men Oxen bliver samlet op i den svenske skærgård. Han er kampklar igen ved bogens begyndelse, og nu har han noget at hævne. Han er hængt op på et mord, han ikke har begået, og hans gamle kumpaner er begge blevet fyret. Margrethe Franck er røget ud fra PET, og har ikke siden kunnet finde andre jobs end rengøring og kassedame, fordi den hemmelige og meget indflydelsesrige organisation Danehof forhindrer, at hun fastansættes i bedre stillinger. Oxen opdager, at Danehof også er dem der har fået ham anklaget for mord, og han finder også den mand der har orkestreret både det mord og flere andre.

Det lykkes Oxen at få kontakt med gamle kolleger, og med sin kampteknik forhindrer han, at Margrethe bliver voldtaget en mørk aften. Sammen arbejder de på at afsløre og uskadeliggøre Danehof, hvis de blot kan lokalisere medlemmerne. Det sender Margrethe til Spanien, hvor hun kommer på havearbejde hos nogle englændere, mens Oxen arbejder på sagen i Danmark.

Oxen er lidt af en supermand og kan med et kraftigt ryk hive et ledbånd over. Han går heller ikke af vejen for at bruge særdeles ufine trick, når nogen skal presses for informationer. Danehofs medlemmer er ret ondartede, og de bruger meget betegnende udtrykket ‘endelig løsning’, når de vurderer, at der er behov for en hurtig likvidering.

De mange dialoger gør karaktererne nærværende, og der er samtidigt god hastighed og udvikling.

De frosne flammer

Jens Henrik Jensen

546 sider

Politikens Forlag

Udgivet: 26.08.2016

Birte Strandby