Efter en nødlanding i den colombianske jungle tages de tre forfattere som gidsler af guerilla-organisatonen FARC. Det bliver til mere end fem års fangenskab og med det følger sult, natlige vandringer i lænker fra en fangelejr til en anden og vold. En colombiansk kvindelig fange føder et barn undervejs kun bistået af et FARC-medlem uden medicinsk kendskab, men alligevel den der varetager lægelig behandling, hvilket får katastrofale følger for både mor og barn.

De tre forfattere skiftes til at have ordet og kommer således godt rundt om begivenhederne. Guerillahæren består fortrinsvis af hjernevaskede teenagere, enkelte af dem let psykopatiske, men en af de mere uhyggelige begivenheder finder sted, da de tre havner i samme fangelejr som medlemmer af det colombianske senat herunder præsidentkandidaten Ingrid Betancourt. Hun har blandt fangerne sin egen lille magtelite, og hun fortørnes i den grad over at skulle dele lejr med de tre amerikanere, at hun bilder guerillaerne ind, at de er amerikanske spioner, en løgn der er tæt på at koste dem livet. I forbindelse med radioudsendelser fra fangernes familie ses dog også andre, mere menneskelige sider af Ingrid Betancourt, men i forhold til det virak bogen vakte i USA, er hendes tilstedeværelse i beretningen overraskende begrænset.

Bogen har sin berettigelse især, fordi så få har fortalt om det at være fange hos en guerillahær. Tapperhed og sammenhold har været altafgørende.

Der er mange beskrivelser af hærens medlemmer og deres adfærd, ligesom detaljerede beretninger om fangernes følelser og tanker om familie og fremtid fylder meget i bogen. Midtersiderne supplerer med farvefotos fortrinsvis af forfatterne og deres familier.

Forfattere: Marc Gonsalves, Keith Stansell, and Tom Howes with Gary Brozek

452 sider
Forlag: William Morrow

Udgivet: 2009