Otto er en dreng der går i børnehave. Han har en mor, en far, en sovekanin og en hund. Han har også et ret indholdsrigt liv i børnehaven. Der sker mange ting, og sommetider lykkes det Otto at spice tingene yderligere op, som for eksempel da han kommer til at bytte rundt på sin madkasse og den æske med orm, som hans far skulle have haft med på fisketur.

En af de mere bemærkelsesværdige dage er da Ottos mormor kommer med i børnehaven. Hun har aldrig prøvet at gå i børnehave, og pædagogen Luffe siger velkommen til hende. Otto er lidt forvirret. Mormor plejer bare at sige farvel og gå igen, men hun opfører sig mærkeligt, synes Otto. Hænger sit overtøj lidt rundt omkring og da Ahmed spørger, om hun er gammel, svarer hun, at hun er så gammel, at de havde dinosaurer som kæledyr, da hun var lille. På legepladsen viser det sig, at hun ikke er ret god til at vippe. Otto sidder bare oppe i luften, fordi mormor er ret tung. Og da hun prøver en gå-bil, sidder den fast på mormor! Otto synes, at hun er virkelig pinlig, men heldigvis kommer mor tidligt og henter dem.

En anden dag sidder Otto sammen med Adam og Ahmed og bander. Luffe synes, de skal bande færdigt, inden de igen går ind til de andre børn, så der bliver eksperimenteret, og de er alle tre ret gode til at bande.

Otto og vennerne har mange ideer, nogle er gode, nogle er mindre gode. Luffe er et pædagogisk talent der hjælper dem alle gennem det farefulde liv i børnehaven.

De søde illustrationer viser alle aspekter af børnehavens liv, mormor med en gåbil om livet, Otto som mumie med toiletpapir, Otto og Ronja der hjælper med at finde en forsvundet kat. mormors mad med slik i stedet for pølse og Luffes afsløring af en kagemand helt uden slik.

Her er underholdning for børnehavebarnet med kendte og mindre kendte situationer.

Ottos børnehavehistorier

Lars Daneskov

Illustrerert af Pernille Lykkegård

120 sider

Gyldendal

Udgivet: Oktober 2022

Birte Strandby