Han er ikke klar over, hvor farligt det er for ham at tage til Møn!

Det er en af replikkerne i den film, hvor Mikkel skal medvirke. I denne bog om 3. u bliver Mikkel og Foxys venskab sat på en alvorlig prøve.

Det begynder med, at en dame følger efter Mikkel og Foxy. De forsøger forskellige manøvrer for at slippe af med hende, men det lykkes hende alligevel at give Mikkel et visitkort, hvor der står ‘børnecaster’. I første omgang foruroligende for hvilke børn har lyst til at blive kastet med? Men en senere samtale afslører, at damen leder efter en dreng til en hovedrolle i en dansk børnefilm. Mikkel bliver den udvalgte og skal spille sammen med tidens barnestjerne.

Det vækker jubel og interesse i klassen, undtagen hos Foxy. Her vækker det mest jalousi. Først på Mikkel, men siden en anden slags jalousi, da han viser sig at skulle kysse barnestjernen.

Mikkel bliver selv en smule bekymret, dels over at Foxy ikke længere vil være sammen med ham, og så bliver han bekymret over, at han skal kysse i filmen. Men han finder en god løsning på begge problemer, og livet går videre.

Handlingen afbrydes af superpædagogiske faktabokse der blandt andet afslører, at ‘julelys i øjnene’ ikke er en torturmetode men blot udtryk for glæde, og at ‘lægge nogen på is’ ikke betyder, at der er nogen der havner i kummefryseren. I en anden type faktabokse udlægger kloge Alexander ord og begreber for sine klassekammerater.

Udover jalousi og en lille forelskelse er der drama, en mor der bliver mopset over, at Mikkel og Foxy tegner overskæg med tush på hendes baby og en skuespiller der ikke kan lide børn.

Illustrationerne tilføjer den underholdende fortælling flere nuancer, og det afvekslende layout gør den letlæselig.

Gunvor Reynberg

Os i 3. u The Movie

Illustreret af Niels Roland

128 sider

Høst & Søn

Udgivet: April 2018

Birte Strandby