Operation Dacapo er Bech Hansens anden krimi om indvandrerkvinden Malika Asmina Els, der er kriminalkommisær i Københavns politi og hendes mand Andreas fra efterretningstjenesten og Malikas tro følgesvende betjentene Troels og Frank.
Den unge iraker Baki hader danskerne, fordi han mener at en dansk betjent har skudt og dræbt hans ti-årige lillebror i Basra, og nu tager han til Danmark for al-Queida, for at udføre et attentat sammen med en anden iraker, Resa, der er bosiddende i Danmark.
De har sammen med deres bagmand i Basra planlagt en dobbelt aktion, der skal ryste og skræmme danskerne. I København skal man afholde et seminar med deltagelse af efterretningsledere fra hele Europa, og dette seminar er målet for den første aktion.
For at få ram på terroristerne overtaler Malika en uskyldig dansk musiker, der tilfældigvis er kommet i kontakt med nogle af terroristerne og sluppet fra dem med en kasse med en million i kontanter, til at hjælpe politiet. Men aktionen mislykkes totalt. To unge indvandrere, der er hyret af terroristerne, mister livet, og pludselig bliver Malika forvandlet fra heltinde til prügelknabe og suspenderet.
Baki og Resa udfører deres aktion og slipper godt fra det.
Et stykke tid senere vender de tilbage til Danmark for at udføre anden del af deres plan, hvilket også til dels lykkes.
Om det er fordi fru Hansen er forhenværende politichef, at terrorister ikke må gennemføre et blodigt , vellykket attentat, skal jeg ikke kunne sige, men det er nogle mærkværdige terroraktioner, som bogen indeholder. Det virker noget utroværdigt, at terroristerne efter at have udmanøvreret politiet, kommer ind i en sal fyldt med Europas efterretningsledere for kun at udøve psykologisk terror ved at affyre deres medbragte maskingevær op i loftet. Det plejer ikke at være al-Qaidas taktik. Det er lidt uvist, om den opfølgende dacapo-aktion også kun er beregnet til at skulle have psykologisk effekt. Ligeledes føles det ikke rigtigt, at en kvinde i gruppen skulle være lige ved at springe fra, fordi hun skal have håret klippet, og at terrorister skulle være nervøse for at komme til at købe et våben til aktionen, som politiet skulle kende fra bandekrigen, forekommer også noget meningsløst.

Forfatter: Hanne Bech Hansen
256 sider
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Udg.: 01.12.2011
3 glober