Ungdomsroman om seks klassekammerater med hver deres tilværelser i en svensk hverdag, der problematiserer livet med en syg mor, en strengt muslimsk baggrund og en forbudt forelskelse.

Daniel, Abdi og Ville har kendt hinanden længe, og de skaffer sig en indkomst ved at overfalde og true folk til at give dem penge og værdier. Abdi opdager, at han har andre talenter og beslutter at stoppe det kriminelle samarbejde. Ville opdager, at han er forelsket i Nalin, og Nalin på sin side er helt klar over, at hun er forelsket i Ville. Hun kender til hans kriminelle adfærd men er overbevist om, at hun vil kunne få ham til at stoppe.

Jamila vil gerne på gymnasiet, men hendes far synes ikke, at det er en god ide.

Daniel er en sag for sig. Trods en umiddelbart udmærket baggrund er han den mest samvittighedsløse af de tre, og hans temperament producerer vold.

Dialogerne er gode, og der er indlevelse i de seks. Især Ville der må agere voksen overfor sin maniodepressive mor er fint beskrevet, og ligeså Nalin der gør alt for det være der, hvor Ville er, længe før han lægger mærke til det.

Læseren følger de unge og deres meget forskellige veje frem mod det der er drømmen for nogle og et mareridt for andre. En fest på skolen skulle være milepælen for ambitioner og kærlighed, men ender i stedet i et mord, der ændrer verden.

Det er spændende fortællinger om de unge og deres baggrund, men der er sjusket lidt med sproget, eksempelvis hedder Jamila også Jamilla og Jamiila.

Mats Berggren

Oversat af Anja Hitz

208 sider

Høst & Søn

Udgivet: 14.08.2015