Hvad dramatik og kriminalitet angår, så skal man ikke undervurdere små jyske byer som Vandel, Mørke og nu Ruglev 12 kilometer fra Holstebro. Det hele begynder med en lukning af den lokale folkeskole! Lukningen deler byens beboere i to lejre, der bekæmper hinanden med en skarp retorik og noget graffiti, indtil de går over til rent hærværk. En lokal tømrermester mister sin omsætning og sin forretning i kampen, og senere mister han også sit liv i en mordbrand. Det chokerer befolkningen, og luften er tyk af beskyldninger, Facebook fuld af hadefulde bemærkninger.

Præsten Julie udsættes også for hærværk men undlader ikke at berøre begivenhederne fra sin prædikestol. Politiet tager fat i forskellige mistænkte, men de mest oplagte har udmærkede alibier.

Julie er selv gift med en mand med en fortid, og da hun glad bekendtgør overfor ham, at hun er blevet gravid, forsvinder han simpelthen. Bedre bliver det ikke, da politiet kommer for at spørge ham om hans kendskab til forbrydelsen, fordi et vidne har set hans bil tæt ved den nu afdøde tømmermesters hus på aftenen for mordet.

Julie tumler rundt, forvirret og træt, og ude af stand til at komme i kontakt med sit barns far – alt imens hun samler spor og skaffer væsentlige input til politiet. I en uhyggelig kirkegårdsscene midt om natten finder hun en ung pige, et mobbeoffer, der muligvis også er involveret i mordet.

Landsbybeboerne opfører sig som rigtige mennesker, enkelte som politikeren Esben er lidt karikerede i sine terroristangreb på politiske modstandere. Opklaringen virker en anelse søgt, men en ok krimi til søndagsuhyggen.

Anette Broberg Knudsen

240 sider

Unitas Forlag

Udgivet: 2013