Hanne Wilhelmsen og Billy T. er tilbage i denne krimi – ikke helt de samme efter den brutale oplevelse der gjorde det af med Hannes førlighed. Hanne får en særlig opgave med at tage sig af gamle sager, som det ikke er lykkedes politiet at løse, og Billy T. får brug for sine talenter, da han opdager, at hans søn har gang i et eller andet, som kan være terrorisme. Det er i hvert fald Billy T. og Hannes første indskydelse, og Billy T. har også en slags bevis.

Krimien indledes med en bombesprængning i Islamisk Samarbejdsråd, der tager 23 mennesker med sig. Bomben følges af en video til politiet, og der er en mistænkt. Eneste problem er, at vedkommende findes brutalt dræbt dagen efter attentatet.

Et par dage senere sker endnu en bombesprængning, der forbindes med islam og terrorisme, og man frygter en katastrofe på 200-året for den norske grundlov. Men naturligvis hænger tingene aldrig sammen helt som man forventer det.

Anne Holt sørger omsorgsfuldt for, at vi få indsigt i alle karaktererne. I Hanne der lever med ganske få mennesker i sit liv og stort set aldrig forlader lejligheden. I Billy T. der bærer på en anden slags handicap. I den hjemløse Skoen der har en fortid som helt, og som udnyttes af de formodede terrorister.

De omhyggelige profileringer giver behagelig læsning, men udviklingen er samtidigt ret langsom, og bortset fra at vi her ender i en cliffhanger, så er spændingen periodisk, og man godt nå at komme til at kede sig lidt mellem de mere voldsomme episoder.

Anne Holt

Offline

Oversat af Ilse M. Haugaard

400 sider

Gyldendal

Udgivet: 11.11.2016

Birte Strandby