Krimi

En kvinde findes dræbt på Amager Fælled. Liget er slemt tilredt, og morderen har ikke været uden kirurgisk ekspertise. En anden kvinde udsættes et par dage senere for en brutal voldtægt. Fælles for de to kvinder er, at de er hentet til landet med prostitution for øje. Politiet begynder at se nærmere på trafficking-miljøet, hvor brødrene Bukoshi styrer markedet. Men det giver ikke meget mening, at de skulle dræbe egne prostituerede.

Politiassistent Lars leder efterforskningen, når han ikke lige tilsidesættes af konkurrenten. Ydermere er hans ekskone flyttet hjem til hans chef, og selv er han netop hjemvendt efter to måneders selvvalgt eksil for at slippe for den prekære situation med konen og chefen. Teenagedatteren har opfattet hans eksil som svigt, og det vil tage tid at reparere forholdet.

Men er privatlivet tungtlastet, så er arbejdslivet værre, og der sker flere mord, før det lykkes at finde spor, der fører i den rigtige retning. Langt om længe kommer der hul, og man finder en mand, der kan have motivet og det fornødne greb om skalpellen. Sidste kapitel rummer gru og højspænding.

Der veksles mellem nutiden og den fortid, der førte til nutidens forbrydelser. Den direkte sammenhæng virker lidt søgt, men mordfrekvens og spænding fungerer. Politiarbejdet med alle be- og afkræftelser af teorier om motiv og fremgangsmåde virker autentisk, og Lars er med alle sine kampe en sympatisk hovedperson. Den traditionelle spændingskurve følges pænt, der er ikke meget nytænkning over denne krimidebut men alligevel et par gode overraskelser undervejs, og man kan imødese den næste bog i serien med en vis forventning.

Jakob Melander

336 sider

Rosinante

Udgivet: 2013

Fås også som e-bog

Birte Strandby