Roman om mødet mellem to gamle venner. Den ene er Thomas, journalisten i verdens store og små brændpunkter er fra 11. september til fyrværkeriulykken i Seest og her i den islandske askesky maj 2011. Den anden er Peter, der på sin kones opfordring er gået ad Hekkenfeldt til, det vil sige det islandske Heklafjell.
Der er andre aktører end Thomas og Peter, for eksempel ekskæresten og hustruen, men de har ikke megen betydning for historien.

De to har kendt hinanden siden barndommens fodboldspil, og romanen springer mellem deres møde på Island og klip fra barndommen/ungdommen. Begge de herrer er kommet i den refleksive alder, og især Peter undrer sig over, hvordan alle de ungdommelige drømme blev til et parcelhuskvarter med familie og bil: Hvad jeg ikke forstod, var hvordan jeg var havnet i et liv, hvor jeg ville savne min helt igennem kedelige hverdag.

Thomas bærer ikke rundt på samme skuffelse over meningsløsheden, måske fordi han beskæftiger sig med journalistikken, der fænger ham hver gang, også selvom han har været så længe i branchen, at der er gået rutine i hans måde at kontakte sit publikum. Peter er derimod kørt ud over kanten, fordi han har gamblet med midler han ikke har til rådighed.

Som andre nyere romaner, er der væsentlige eksistentielle spørgsmål oppe at vende, og en typisk midtvejskrise bliver beskuet fra alle vinkler. Til gengæld er romanen lang tid om at komme op i omdrejninger, der er mange beskrivelser, der ikke synes at have nogen væsentlig betydning for romanen, eksempelvis hovedpersonens kamp med en løs tast på tastaturet.
Johnny Harboe

206 sider
mellemgaard
Udgivet: April 2012

Birte Strandby