I en lille by i Norge sidder en lille gruppe mennesker med uforløste forventninger. Mennesker der er røget ind på forudbestemte ruter i livet, uden at de selv synes de har haft indflydelse på valgene undervejs. Levende, empatisk gengivelse af deres forskellige tankebaner, rapt sprog og nuancerede dialoger gør romanen nærværende og inkluderer læseren.

Den eneste i byen der er helt tilfreds med livet, er politiassistenten, men hans aften på vagten bliver forstyrret af et opkald om, at der muligvis er en der har kastet sig ud fra broen – og afslutningskapitlet rummer resten af den tilfredse politiassistents fortælling. I mellemtiden træffer vi Terese, der har fået en dag foræret. Hun er aktiv småbørnsmor og højgravid, og netop denne dag tager hendes mand sig af de to børn. Huset er gjort rent på forhånd, og dagen ligger blank og ubrugt foran hende kun belastet af, at hun ikke helt ved, hvad hun skal bruge den til, og så risikoen for, at nogen kunne finde på at kigge ind.

Jessica er en anden karakter. Hun er ved at gifte sig uden at have en passende begrundelse for ægteskab, mens hendes mor, Lydia, har en god, men for andre usynlig, veninde i Sonja, den norske dronning, der er hende til uvurderlig støtte med sin frækhed og sunde fornuft. Den sidste hovedkarakter er Kevin, der stadigt elsker den samme kvinde, selvom det er 12 år siden, han sidst har set hende.

Således udstyret med hver deres overvejelser om tilværelsen og egne muligheder, styrer karaktererne videre uden egentligt at turde afvige fra den slagne landevej.
Heidi Linde

Oversat af Camilla Christensen
400 sider
Rosinante
Udgivet: 08.06.2012
Roman – også som e-bog

Birte Strandby