Både Sally Altschuler og Sven Nordqvist er kendte navne indenfor børnebøger. Nordqvist er mest kendt for sin Peddersen og Findus- serie og Altschuler har passeret de 30 udgivelser.
Den erfaring gør de godt brug af i Noas skib. Vi får historien om Noas Ark men uden det bibelske islæt. Religiøse forældre kan selv drage det gammeltestamentlige aspekt ind i historien, hvis det passer dem, mens alle andre kan læse historien som en sjov fortælling for de små 4-7 årige.
Det hele er fortalt som en historie om et ordentligt regnskyl, der krævede bygning af et helt skib. Dyrene, der kommer ombord, er alle personificerede og taler menneskesprog. De opfører sig meget som uvorne unger, og børnene kan sagtens kende kævleriet fra dagligdagen i børnehaven. Næsehornet er upopulært, men ender med at blive helten, som alle råber hurra for, da dens horn bliver brugt til at stoppe det hul, som det hjernetomme fjols af en spætte har hugget i skibssiden under vandlinien. På den sidste dobbeltside ser vi en stor regnbue, der viser, at solen må være ved at dukke frem.
En morsom historie som oplæseren også kan more sig over (i det mindste første gang den skal læses). Humoren er også i børnehøjde ligesom problemerne mellem dyrene. Tegningerne passer fint til fortællingen. Der er mange flotte dobbeltsider, og tegningerne indeholder mange små sjove detaljer, som børnene kan finde og snakke om. Glimrende godnathistorie hvor man også kan nærstudere billederne med børnene.
Forfatter: Sally Altschuler
Ill.: Sven Nordqvist
32 sider
Udg. 01.05.2012
4 glober
Jan Vandall