På musikmagasinet Beat er det trange tider. Der er fyringer, det går blandt ud over journalisten Leo, og måske går bladet konkurs, hvis ikke enten de ansatte går ned i løn eller selv investerer i firmaet. Samtidigt er den danske musikbranche truet på andre fronter. Dommeren i talentshowet Overnight Sensation bliver bortført under en løbetur, spærret inde og kun frigivet igen fordi han lover at opgive dommerjobbet. Manden der står for valg af musik i Nationalradioen modtager brev med kompromitterende fotos og besked om, at hvis han ikke træder tilbage, så kommer billederne på nettet. Bag begge afpresninger står angiveligt en forsmået musiker.

Leo fra Beat og den nye tiltrækkende praktikant, Anna, opdager at der er noget muggent ved de pludselige fratrædelser, og følger sporene gennem en musikverden der ikke emmer af talent. Der er flere oversete musikere og sangere der har et motiv, men tilsyneladende har de alle et alibi. Det er der naturligvis en forklaring på, og Anna og Leo får lavet et rent show ud af opklaringen der i forvejen er præget af fantasifulde stunts der skal afsløre gerningsmanden.

At kalde det en satirisk krimi er ingen overdrivelse, og der er god humor i beskrivelsen af de musikalske institutioner. Der er også en sød, lille historie om Leo der er lun på Anna, selvom hun er ‘out of his league’. En af kunstnerne, Johnny Bourbon, er dramatisk og mere end almindeligt karikeret med eget studie, biograf i kælderen, beskedent talent og en formue tjent på ejendomshandel. Og måske er plottet inspireret af Hitchcocks Strangers on a Train.

Ole Rosenstand Svidt

Det bliver et nej tak herfra

328 sider

Byens Forlag

Udgivet: 2016

Ebog

Satirisk krimi

Birte Strandby