En efterfølger til Natbjørnen Tjugga, der er søvnmeditation for mindre børn og Natbjørnen Tjugga & kærlighedsblomsterne, der også er godnatlæsning der både er beroligende og en booster til barnets selvværd.

Natbjørnen Tjugga & Ræven Sally er ude i samme søvndyssende ærinde, men skal også tackle, at barnet eventuelt føler sorg over for eksempel tabet af et familiemedlem eller lignende. Det vil sige, sorgen skal anerkendes og barnet støttes, så det trygt kan falde i søvn.

Indledningsvist er der en lille guide til forældre om ordvalg, og om hvordan man kan forholde sig til døden – helst så ærligt som muligt – ud fra den betragtning, at hvis man for eksempel for at beskytte barnet fortæller, at den døde fugl sover, så kan det medføre, at barnet bliver angst for søvnen.

Natbjørnen Tjugga er igen den beroligende bamse. Ræven Sally er bekymret og bedrøvet, fordi det er efterår, og de ting Sally kan lide ved sommeren er ved at dø bort. Tjugga fortæller om årstiderne og forklarer, hvordan de forsvinder og kommer igen – og hvorfor det er godt. Ræven Sally ender – naturligvis – med roligt at falde i søvn.

Billederne er dobbeltopslag, enkle og i kraftige, varme vandfarver. Det er Tjugga og ræven i smukke naturomgivelser, som man gerne vil vise sine børn, men man kan godt diskutere, hvordan det er med genkendeligheden for de børn, der bor i betonbyggeri ved hovedveje. Hvor mange børn har udsigt til åbne landskaber, træer og blomsterkranse til daglig? Endnu et argument for at passe bedre på naturen. Den er nødvendig for ungerne.

Natbjørnen Tjugga & Ræven Sally

En beroligende historie om savn

Skrevet og illustreret af Emilie Melgaard Jacbosen

42 sider

Aronsen

Udgivet: April 2021

Birte Strandby