Finn Wiedemann har skrevet I grunden har vi det jo godt, Måske er håbet større end virkeligheden og Vi er her kun til låns i al slags vejr. Nadia på vej er i modsætning til de nævnte en ungdomsroman.

Tolvårige Nadia har mistet sin mor. Hun er død af kræft et år tidligere og har efterladt Nadia og lillebroren sammen med deres far. Nadia går i sorggruppe, men er ved at være klar til at komme videre på egen hånd. Nadias far har fundet en kæreste, og i familien går det ikke så dårligt. Til gengæld er skolen en udfordring, Nadias bedste veninde er måske ved at forlade venskabet, og i klassen kører det ikke helt. Nadia bliver drillet for at være kæreste med en gammel fyr på 14 år, og hun føler sig virkelig mobbet, men får så hjælp både fra veninden og fra klasselærerne, der betagende hurtigt sætter fingeren på pulsen og beslutter, at en klassefest er vejen til bedre samarbejde og bedre klima i klassen.

Håndboldspillet er en ventil og et fristed, og langsomt kommer Nadia overens med både sin fars kæreste, sine klassekammerater og sin veninde der støtter hende, når det gælder. Og så får hun styr på klassens mobber.

Rolig fortælling om at være tolv og sårbar. Fint billede af Nadias mange overvejelser om at miste, om frygten for at miste, og om hvad man nu skal med en kæreste. Der findes ganske meget litteratur om at være ung i en problemfyldt verden. Nadia på vej er et godt bud på en udmærket læseoplevelse for tweenageren.

Finn Wiedemann

122 sider

Attika

Udgivet: 15.03.2016