Abu og Karl er venner, næsten brødre. De er 17 år, og de  bor i King’s Cross. Året er 2011, og London er på vej til at opleve raceoptøjer. 

De to deler alt, mobningen, tæskene, interessen for pigerne og seksualiteten. Abu kommer fra en stabil familie med to forældre, mens Karl bor hos sin mor. Karl opdager, at hans mor har skjult for ham, at hans far lever, og at hun har været i kontakt med ham flere gange. Til Abus fortrydelse og uden at fortælle det til sin mor beslutter Karl sig for at rejse til Port Harcourt i Nigeria for at træffe sin far.

Karl forlader skolen før sommerferien, og Abu fortsætter med undervisningen og føler sig alene i timerne, hvor læreren fortæller om England og slavehandlen, et emne der berører Abu dybt. Samtidigt engagerer Abu sig i raceurolighederne og har stærkt brug for Karl.

Karl har andre oplevelser i Port Harcourt. En by hvor der skabes rigtigt mange oliepenge, men ingen af pengene bliver investeret i byen. Karl møder repræsentanter fra den lokale miljøbevægelse, men Karls møde med sin far bliver ikke som forventet, og Abu får brug for hjælp i London.

Stilen er direkte, omhyggelig grænsende til det pertentlige og vinklen følger de to unge. Der er mange dialoger, og en del slang der må have givet oversætteren hovedbrud. 

Det er brutale verdener, der fremstilles, både den i London og den i Port Harcourt. Det er hårdt at være teenager og både kæmpe med sin identitet og fordommene i en kold verden.

Man kan aldrig se alt med det blotte øje. Det er umuligt. Man kan aldrig vide, hvad andre ser.

Når vi taler om ingenting

Olumide Pópóọlá

Oversat fra engelsk af Iben H. Philipsen

297 sider

Rebel With a Cause

Udgivet: 05.02.2020

Birte Strandby