Mord i lokalmiljøet

I den lille by Ekshärad opsættes det årlige festspil. Det er denne gang Tinglöfspillet der er forbundet med en del myter. Og der går da heller ikke lang tid, før en af de unge skuespillere udebliver. Det har hun aldrig gjort før, og da man finder hende, er hun død, offer for et brutalt mord. Kort efter findes en anden af de unge dræbt, en god bekendt af det første offer, og da det tredje lig bliver fundet, må det lokale politi erkende, at de står med noget så usædvanligt i Sverige som en seriemorder.

Opklaringsholdet består af blandt andre Petra, der stadigt tumler med en overstået skilsmisse, en teenagesøn og en gammel hund, og Christer hvis kone er gravid og bekymret, fordi det tidligere er gået galt. Med på holdet men på pressens side er Magdalena, der ligger under for en depression. Til trods for problemerne på hjemmebanen formår de alle tre at gennemarbejde sagen grundigt.

Umiddelbart er det kun festspillet der knytter de tre unge sammen, men da det viser sig, at det første offer var gravid, må opfattelser revideres og nye mistænkte trækkes ind til afhøring.

Politiets repræsentanter, Petra og Christer, er grundige i deres gerning, undersøger alle teorier og arbejder sig langsomt frem, måske tidsnok til at forhindre det næste mord.

Alle karakterer er tredimensionelle og komplekse. At Christer hedder netop Christer giver hyggelige associationer til Maria Langs opdager gennem 23 krimier, Christer Wijk. 

Schulmans Christer har i øvrigt et speget forhold til udsendingene fra NOA (Nationella operativa avdelningen):

Personligt mente han ikke, han havde det svært med forskellige slags mennesker. Nationalitet og religioner gjorde ingen forskel for ham, men der var noget ved lige præcis stockholmere, som gav ham kløe over hele kroppen.

Her er spænding på alle niveauer, men også et rigeligt langt stykke opklaringsarbejde krydret med indtryk af rigtigt mange personer. Ind i mellem hører vi også morderens stemme – eller som vi siger i disse tider, hvor ligestillingen efterhånden er slået igennem – gerningspersonen.

Når tiden går i stå

Ninni Schulman

Oversat af Louise Ardenfelt Ravnild

495 sider

Alpha

Udgivet: 07.01.2020

Birte Strandby