Rigtige mænd vejer under 0,1 ton.

Dette er en selvbiografi, men den skiller sig ud fra andre selvbiografier, fordi overvægt og dermed følgende helbredsproblemer fylder voldsomt i Henrik Jensens liv.

På andre måder er det en almindelig selvbiografi der handler meget om op- og nedture i karrieren, der bestemt ikke er uinteressant, og naturligvis om familielivet. Familielivet kommer sent og får ikke meget plads, men læseren får alligevel et indtryk af, hvordan det er at få et for tidligt født barn der tilbringer den første måned på neonatal sammen med andre små børn, hvis overlevelse måles i timer.

Det i de fleste kapitler tilbagevendende problem med overvægt overvindes med en gastric bypass, efter at en ven og en læge har udsendt trusler om snarlig død.

Mere oplivende er det at høre om karrieren der går over ArtPeople, FOF og TOPevent. Det begynder med Johnny Madsen og Allan Olsen, og Henrik Jensen som tour manager, men vores hovedperson begrænser sig ikke til musikalske begivenheder. Han er med til at skabe en skibakke i Frederikshavn, og medskyldig i at præsident Clinton, Kofi Annan, Al Gore og Hans Blix dukker op på mindre steder. Clintons besøg i Frederikshavn bliver en stor og meget krævende begivenhed. Arrangørerne skal forholde sig til både Secret Service og PET, til gengæld bliver det en succes, og det giver overskud. Det er derimod ikke tilfældet, da Clinton skal til Tromsø. Nordmændene køber kun en fjerdedel af de udbudte billetter, og det bliver rent underskud.

Bonusinfo til vordende eventarrangører: Det kostede 300.000 euro + 40.000 euro i flybrændstof at få Clinton til Tromsø.

Med på CV’et – der er et CV på de bagerste sider – hører også indkøb af en kran, der bruges både som mødelokale og til rappelling, rutsjebane og kæmpegynge – 20 meters frit fald i 50 meters højde.

Bogen er nydeligt layoutet med mange udmærkede billeder.

Dennis Drejer

Henrik Røde Jensen

264 sider

Turbine

Udgivet: 2015

Birte Strandby