Krimi kendetegnet af Goddards sædvanlige indviklede forbrydelsespatchwork.

Det begynder i 1968, Jonathan får et feriejob i den lokale fabrik Wren & Co., inden han skal på universitetet i London. Jonathan kontaktes af virksomhedsejerens 16-årige søn, Oliver. Oliver er præget af sin fars selvmord ni år tidligere, og han har tydeligvis gang i et eller andet, som Jonathan ikke kan gennemskue. Oliver har brug for Jonathans hjælp og lover til gengæld at føre ham sammen med sin meget tiltrækkende storesøster. Og så dør Oliver pludseligt, måske er det selvmord. Jonathan skubbes væk af familien, men møder den tiltrækkende søster den efterfølgende sommer, og det udvikler sig til et ægte men kortvarigt kærlighedseventyr.

Den hårdt ramte familie er ikke færdig med problemerne, der koster liv også i 1985; men først i 2010 begynder Jonathan at finde ud af, hvad der egentligt er sket, og hvorfor det har krævet så mange dødsofre.

Motiv og skyld er pakket godt ind, læseren og Jonathan skal helt tilbage til 1942 for at finde den første forbrydelse begået under Mussolini i Italien. Heller ikke Olivers fars død er så enkel som først antaget, og et mystisk manglende arkivmateriale bliver anledning til, at Jonathan finder sandheden i en virkelig rådden familietragedie.

Romanen springer oplagt mellem fortid og nutid. Der er flere overraskelser og chokerende mord, men man bliver ikke rigtigt skræmt heller ikke på de sidste sider, hvor vores hovedperson er truet på liv og helbred. Det er en hyggekrimi, og især i den første del er der en tendens til at den spirende kærlighedshistorie trækkes i langdrag.

Robert Goddard

Oversat af Claus Bech

448 sider

Gyldendal

Udgivet: 16.01.2014