Hæsblæsende thriller der ikke giver hverken karakterer eller læser et åndehul de første 70 sider. Det begynder ellers roligt. Nasim går hen ad gaden. Han har en mappe lænket til sin hånd. Indholdet er vigtigt, og Nasim skal aflevere mappen til sin far. På illustrationerne er Nasim en tynd teenager med briller og et let nørdet udseende. Men man skal ikke tage fejl. Han er en ren kampmaskine med høj intelligens og fotografisk hukommelse. Det er også derfor, han ikke bliver bange, da han antastes af en af pige der insisterer på at få hans mappe. Hun trækker en boltsaks frem, og Nasim gør klar til at rette et lammende slag mod hende. Under deres kamp bliver der skudt mod dem, og de må sammen flygte fra den nyopdukkede fjende, Zero, der også vil have fat i mappen. Efter en actionpræget forfølgelse slår det Nasim, at både han og Zero har misforstået missionen, og at de har brug for at samarbejde.

Jeg håber ikke han bærer nag over at få en chokgranat i fjæset.

Zero repræsenterer den magtbegærlige Tjenesten. Pigen, Kira, er en af Hackerne og dermed potentielt farlig, og Nasim tilhører Klanen der styrer verden, bortset lige fra vandforsyninger og nettet, som Hackerne styrer. Nasim er opdraget til at overtage Klanen efter sin far, men han har flere brødre der er opdraget til det samme.

Illustrationer og layout understøtter hektisk handling og skummel dystopi, og der noget Blade Runner over projektet. Kvindelig tricks er de samme som de altid har været, og så kan de unge fremtidsmennesker bruge morsetegn.

Emil Blichfeldt & Tom Kristensen

N3XUS

Overleverne

119 sider

Alinea

Udgivet: 2017

Lix: 20

Fra 12 år

Birte Strandby