Kombinationen af malebog med både motiver og mandalas har jeg ikke set før, og jeg synes det er en dejlig fantasifyldt kombination, som både kan give mindfulness, lyst til at male og også tegne.

Bogen er bygget op med forskellige emner, som samtidig også kan sætte tankerne i gang og samlet med spiralryg, som gør bogen nemt at anvende.

Bogen er en del af en større pakke med både CD og app – men jeg har kun forholdt mig til bogen.

Det begynder med forår og tegninger som rummer glæde og leg, sommerfugle og balloner .

De næste sider er mandalaer med forårsmotiver, efterfulgt af en tegning om ”hjem” og mandala med kompasretninger … som giver lidt forstyrrelse. For mig ville det virke bedre at have samlet årstiderne og vel at mærke i rækkefølge og så de øvrige temaer efterfølgende.

Jeg har desværre ikke haft mulighed for at male i bogen sammen med børn, de kan jo godt have en anden opfattelse, men jeg har selv afprøvet et af mandalaerne, og det giver fordybelse og fokus bare at farve … det gør godt!

Emnet ”hjem” er spændende og det er mit indtryk, at der godt kunne have været flere manadaler med det emne.

Danmark er også et emne, så jeg oplever lidt ved siden af de andre emner som aften, dag og drømme, emner som er dejligt abstrakte og kan sætte flere tanker i gang.

Bogen er for børn + 5 år, og det er mit håb at større børn får lyst til at tegne på de tomme sider. Bogen virker let, der er fortrinsvis tegninger på venstre side og højre siderne er tomme … her ville jeg får lyst til at tegne og måske fabulere om emnerne.

På hjemmesiden musicarma.dk beskrives universet som et mandala-land med mulighed for ro, harmoni og lethed – og de ord passer meget godt på mit indtryk af bogen. Den giver glæde og har fokus på det gode ved fx årstiderne, måske kunne der være et tema med hygge, da mit indtryk også er en hyggelig oplevelse … Bogen kan give et farverigt ”hverdagshul”

Musicarma

mindfull mandalas for børn

Claus Beherens

Illustreret af Tatiana Tanasa

Anmeldt af Hanne Raunsmed