Tut på fem og lillebror O på tre ligger og kigger op i himlen. De fantaserer om, hvad der kan være deroppe. O. mener bestemt, at der må være masser af slik, mens Tut forventer at finde en racerbane til cykler.

Heldigvis behøver de ikke tænke længe over det, for deres fantasifulde moster kan nemlig fortælle, hvad der er i himlen. Som den fantastiske moster hun er, har hun naturligvis været der.

Da Moster var syv år gammel var det netop det store spørgsmål, altså hvad der var i himlen, og en landmand og en skovhugger besluttede at opfinde et træ, der kunne vokse ind i himlen, så man kunne finde ud af, hvad der var deroppe. Efter mange eksperimenter opfandt de det rigtige træ, at da det er nået ind i himlen samles tusinder af mennesker. Som den eneste tilbyder Moster at klatre op i himlen.

Hun pakker en rygsæk med neglefil, lommelygte og kompas og begynder turen. Derfor kan hun nu fortælle Tut og O. hvad der er i himlen, og det er noget af en overraskelse.

Der er kulørte illustrationer på alle sider. Tegningerne er enkle, baggrunden i grønne og blå nuancer.- himmel og trækroner. Moster, der i øvrigt præsenterer sig som ‘Moster’, da hun bliver spurgt om navn, kan genkendes på sit røde hår.

Sjov fortælling med behagelige billeder tilegnet de mindste. 

Mosters løgnehistorie 2

– om dengang træerne groede ind i himlen

Christina Bengtsen

Illustreret af Josefine Kofoed

44 sider

Wadskjær Forlag

Udgivet 2021

Birte Strandby