Når man venter barn, vælter det ind over en med lærerige foldere og oceaner af litteratur om – babyer. Moderen er der derimod ikke så mange, der beskæftiger sig med. Det gør Mette Mølbak noget ved, og med denne bog tager hun fat i alle den vordende mors bekymringer med hensyn til, om livet nu fortsætter efter babyens ankomst, hvad med kroppen – får man den tilbage efter lånet, hvor hårdt er det egentligt at føde, og kommer man nogensinde på café igen?

Bogens layout er et smagfuldt udstyrsstykke, og teksten fyldt med brud i font og opsætning. Desuden er der i overensstemmelse med tidens (og chicklittens) tilbøjelighed til listeskrivning adskillige lister med gode råd om blandt andet kørsel med barnevogn, tips til karrieredamen og tegn på, hvordan man opdager, at man er blevet mor (herunder: Ingen pakkekalender).

Man skal lede længe for at finde en større samling selvfølgeligheder i samme bog. Alt det som mødre (forældre) forholder sig til i forbindelse med graviditet og fødsel findes her, og det kan trods et let og underholdende sprog hurtig blive til triviel læsning – altså for dem, der har været der. Til gengæld kan forfatteren have en pointe i, at det er præcis den viden og de myter og deres afmytisering, den gravide mangler før fødslen. En almen viden som tidligere blev leveret af veninder og kvindelige familiemedlemmer, men som af en eller anden grund nu oftest udveksles i mødregrupper efter fødslen, hvorfor bogen måske i virkeligheden falder på et tørt sted: Gaven til den, der tror på, at der er et liv efter fødslen.

Forfatter: Mette Mølbak
226 sider
Politikens Forlag
Udgivet: 20.02.2009