Det varer lidt, inden man finder sig til rette i dette univers. I første omgang lander man i noget der kunne minde om Fifty Shades: En mishandlet sjæl der afreagerer med at give og modtage voldsom sex og tæsk, indtil han beslutter sig for at gøre op med årsagen til sine kvaler.

Men det er også en kriminalroman og en kærlighedshistorie. Og en fortælling om en depraveret overklasse på heroin, bank og perversioner.

Martin og Danielle er parret. Han er vellykket forretningsmand med rige forældre og hun går i 3. g og planlægger at skrive en bog, hvor han er studieobjekt. Hun forelsker sig øjeblikkeligt, og han vakler mellem tyk beregning og en sær uvedkommende forelskelse i Dankielle, mellem kontrol og underkastelse. I det hele taget er Martin ikke let gennemskuelig som karakter, og som læser kan man blive i tvivl om Mørklagt er en ironisk kommentar til et sygt samfund eller bare en underholdningsroman med rige doser sex og et uigennemskueligt plot. Er det almindeligt, at nogen tager 1.000 push-ups i streg? Eller at en anden – en karismatisk erhvervsmand – køber et ørige, erklærer det for en selvstændig nation og poster masser af penge i sundhed og uddannelse. Ædelt, men alligevel? Oven i købet optræder også en sort panter ved navn Bagheera som kæledyr i Københavnsområdet, så måske er vi i et fantasyprojekt.

Martin er tilsyneladende offer eller måske er han genial bagmand. Han bruger sin seksualitet aktivt på mange fronter. Imens bliver han overvåget af en hemmelig agent der forventer via Martin at afsløre en magtfuld industrimand – med eget kongerige – i ulovlige handler. Umiddelbart mangler der dokumentation, men det ser ud til, at Danielles bog måske kan bidrage med noget. Hvis den altså bliver udgivet. Første del af trilogien efterlader enkelte løse ender.

Mørklagt

Bind I

Linda Victoria

413 sider

Victoria Publishing

Udgivet: 2020

Birte Strandby