… Det er bare så subjektivt, hæderlighed …

Der er gang i fantasy-litteraturen, og denne roman giver indtryk af, at forfatteren har gået på skrivekursus med Lesley Livingston (Kelley, bogvægten.dk, maj 2010), selv om Livingstons fantasiverden er større, mere uoverskuelig og måske knap så truende som Marrs.

Fælles for begge romaner er, at hovedpersonen er 17 år og vordende/potentiel dronning i parallelverdenen, at scenen hovedsageligt befinder sig i nærheden af New York især i parken, hvor folk vandrer rundt med peberspray på sig. Desuden er feerne de dominerende væsener (selvom der også er en ulv med her). De har som noget nyt en slags Superman-versus-kryptonit-forhold til jern, hvilket forklarer hvorfor vores synske hovedperson, Aislinn, er så glad for, at hendes bedste ven bor i en togvogn.

Til gengæld er der mere underground over denne roman, og målgruppen er lidt ældre. Aislinns synskhed tillader hende at se alle de nærgående og drillende feer (både hanner og hunner), der huserer i hobetal – og skræmmer hende, Seth er den gode ven, et menneske uden synske talenter. Keenan er den tiltrækkende og beregnende sommerkonge, der søger en dronning, og Beira er hans ondskabsfulde mor, der som vinterdronning nægter at afgive sin magt. Så længe hun regerer uden at lade sommerkongen komme til, vil verden blive koldere og stadigt mere ufrugtbar. Men det kan en vordende sommerdronning ændre. Det bliver en kamp på liv og død, godt og ondt, og slutningen afslører, om Aislinn kan fortsætte på college med bijob som dronning.

Tilbage er kun et spørgsmål: Hvad blev der af den gode fe fra eventyrene?

Mørk lykke
Forfatter: Melissa Marr
Oversat af Birgitte Brix
320 sider
Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 10.05.2010

Birte Strandby