Historien begynder som det passer sig for en klassisk engelsk krimi for børn: Justice ankommer til en kostskole for piger. Hun er næsten alene i verden, hendes mor er død, og hendes far er en kærlig far men også en travl advokat. Kostskolen er sær lige fra begyndelsen. Den minder Justice om Draculas bolig i Transsylvanien, og bespisningen får hende til at tænke på Oliver Twist. Der er strenge regler for pigerne, men som i enhver bog om kostskoler er der et heftigt leben på gangene om natten, selvom det naturligvis er forbudt at bevæge sig uden for sovesalen efter kl. 22.

På kostskolen er der for nylig sket et dødsfald, og det trigger Justice der har arvet sin fars passion for mordsager og deres opklaring. Hun laver sin egen liste over mistænkte og undrer sig forresten over, at hendes far er gode venner med den skrappe forstanderinde.

Det er lidt vanskeligt at få omgivelserne til at tale om dødsfaldet, men Justice er stædig og nysgerrig, og det giver resultater. Hun har kun været på skolen en måneds tid, da der sker en ny ulykke med dødelig udgang. Umiddelbart efter falder sneen tungt over området og lukker både tilkørsel og telefonlinjer, og så sker der endnu en ulykke, og nu kan det ikke længere være tilfældigt.

Justice er tolv år gammel, men romanen kan sagtens nydes af ældre læsere. Udover en dreven krimiforfatters sans for spænding og intriger mellem pigerne er der mange af de til genren hørende uhygge-elementer,. Efterhånden skulle man tro, at ensomt beliggende kostskoler var kliche, men det bekræftes endnu engang, at det bare er et godt sted for (ungdommelige) gys.

Mit navn er Justice

Mordene på Highbury House

Elly Griffiths

Oversat af Julie Rotne

236 sider

Gads Forlag

Udgivet: 24.03.2020

Birte Strandby