Science fiction-thrilleren ‘Miraklets fald’ er den 24-årige Christian Reslows romandebut. Det er en action-thriller der dels foregår i nutidens USA og dels på en parallelverden i et primitivt ørkensamfund efter den store krigskatastrofe.
Den unge kvinde, Nina, er på flugt fra sin primitive verden, hvor de få overlevende konstant kæmper mod hinanden, hvor menneskeædere, morderbander og og menneskeædende uhyrer dræber skånselsløst.
Nina får i sidste øjeblik fat på en lille genstand fra gamle dage, en dims som transporterer hende fra sin egen verden til nutidens Jord, hvor Nina bytter plads med sit ‘spejlbillede’, den unge læge Anni.
Alt bliver et øjeblik sort, og så vågner Anni op i Ninas sted på ørkenplaneten og Nina vågner op i den sygestue, hvor Anni stod og arbejdede.
Derefter går det over stok og sten for de to kvinder i deres kamp for at overleve i to for dem ukendte verdener. Begge verdener viser sig at være livsfalige. Den bevæbnede, blodige, lasede og læderklædte Nina bliver først antaget for en terorrist og derefter jagtet som en amok og sindssyg Anni, mens Anni må forsøge at overleve hos den sadistiske morderbande, som Nina har forrådt.
På ørkenplaneten følger den ene udpanslede blodige drab efter det andet. Kun den stærkeste og mest ubarmhjertige overlever på det frygtelige sted, hvor selv regnen er dødbringende kødopløsende syre. I USA går det ikke meget bedre for den Ramboagtige Nina, der desperat kæmper med de lokale politstyrker. Pigerne får hjælp af deres respektive kærester, men for begges vedkommende ender det med uhyggelige bloddryppende konfrontationer. Slutningen skal selvfølgelig ikke røbes, men Reslow får rundet sin fortælling fint af.
‘Miraklet fald’ er ørkenkrig med knive og geværer i et sindssygt helvede og Rambokamp mod en skydeglad politistyrke. Det er hæsblæsende sf-action bygget på en baggrundsramme af parallelle spejlverdener. Pæn debut.

Miraklets fald
Forfatter: Christian Reslow
398 sider
Forlaget Valeta
Udg.: 01.03.10
Jan Vandall