Mau er en simpel mand af en type der er ved at gå af mode. Han lever et enkelt liv, passer sine præmiekartofler, er sommetider lidt bitter over de kampe han har måttet tage. 

Han bor alene, indtil Egern en dag dukker op. Hun er pludseligt på stranden, en Venus der er steget op af havet. Hun er svømmet i land fra en tanker, hendes øjne er meget grønne, og hun er omtrent pf Maus alder, måske godt 50 år gammel.

Mau byder hende på en kop te, og så bliver hun boende hos ham. Egern er lidt mystisk, men Mau er meget forelsket. Måske er det derfor, han opfører sig dumt og sårer Egern med sin opførsel. I egen optik:

En kraftidiot, der kører sine frustrationer af på sin kvinde.

Egern bringer mirakler til Mau Hun har et frø med, som hun planter, og det vokser op og bliver til et musikalsk træ. Så oversvømmes den lille jordlod af turister der skal høre det musikalske træ, og en dag er Egern væk igen.

Hele romanen er skrevet i du-form, sådan som om Mau forklarer for sig selv, hvordan verden ser ud. Det giver den effekt, at læseren føler sig meget tæt på Mau og accepterer hans holdninger, også når disse ikke er særligt hensigtsmæssige.

Romanen er let læst og fascinerende i opbygning og udvikling, men man får også lidt tunnelsyn på grund af Maus betragtninger, der har mange blinde vinkler. Og om slutningen kun foregår i Maus hoved står ikke helt klart. Men fin stil og spændende fortælling.

Miraklernes tid

Ida Monrad Graunbøl

140 sider

Hoff & Poulsen

Udgivet: 29.10.2021

Birte Strandby