En gymnasielærer bliver fundet død i det nordvestlige København, angiveligt er han blevet korsfæstet. Det får politiet til at overveje religiøse motiver, men at planlægge og udføre en korsfæstelse vidner om en mere end almindeligt forskruet tankevirksomhed.

Niels Bentzon bliver involveret, skønt han har rigelige sorger på hjemmefronten. Hans hustru Hannah er terminalt kræftsyg. Hun er draget ud for at finde et mirakel, først til Lourdes og siden til Jerusalem. Midt i sorgen viser hendes rejse sig at være praktisk, for så kan hun lige hjælpe Bentzon med at finde morderens forbindelse til Jerusalem og Via Dolorosa.

Bentzon er med sin følsomhed og sin evne til at registrere uregelmæssigheder enestående på sit felt, og hans afhøringer og afsløringer fører altid et skridt videre. Men hans fremgangsmåder tærer på ressourcerne, både hans egne og politistyrkens, så han er ikke i kridthuset hos sin chef. Skønt opklaringen skrider fremad, lykkes det ikke at forhindre den næste korsfæstelse, en mand der på flere områder ligner det første offer. Fra Hannah kommer der nye informationer, og nettet strammes om morderen, men også om Bentzon der ikke ved, hvornår opkaldene fra Hannah stopper, eller hvornår han selv bliver truet på livet.

Miraklernes nat har en fin spændingsopbygning og fede scener, når Bentzon går på jagt hos beboerne i det danske samfund.

Det er den femte krimi med Bentzon i hovedrollen. I lighed med den forrige, Drømmetyderens død fra 2016 er der tre fortællevinkler, Hannahs, Bentzons og morderens, der kendetegnes ved at tænke som en sur gammel mand med et kynisk blik på mennesker og samfund.

A. J. Kazinski

Miraklernes nat

448 sider

Politikens Forlag

Udgivet: 07.11.2017

Birte Strandby