Sjov roman om alvorlige kriser. Hele værket er skrevet i hovedsætninger og for en ganske stor del karakteriseret ved hyppig brug af anaforer, gentagelse af indledende ord og udtryk. Det bidrager til et slagfærdigt og oplæsningsværdigt udtryk.

De første ti sætninger begynder med navnet Minna, inden man går over til at høre om Lars. Minna er komponist og forelsket i Lars, der er kulturjournalist. Lars er forelsket i Linda og slår op med Minna pr. sms. Hvorpå han skriver en smuk artikel om Linda i avisen.

Minna er blevet slettet og i en slags modværge sletter hun egne facebookvenner. Efter den første tågereaktion, gør hun op med sin hidtidige tilværelse:

Det skal være slut.
Den sidste jyde har boet i hendes indbakke.

Hun beslutter at tage til Bornholm, hvor hun i gennemarbejdet havfruestil sætter sig ud på en klippe og synger som en sirene. Hun er lige ved at drukne, men redder sig op igen og møder Tim: Tim er Lars uden deadlines og Linda. Og det er måske begyndelsen på en rigtig kærlighedshistorie.

I samme stil med korte sætninger præsenteres Minnas venner og familie blandt andre søsteren Elisabeth, der er dominerende og gerne vil styre slagets gang: Gæster har det svært hos Elisabeth.

og Minnas mor, der har en blog og skriver ting på Facebook, der er mere intime end julebrevet til familien.

Med få sider og få sætninger får Nors fængende formidlet Minnas hele tilværelse, livskrise, vennekreds såvel som jobbet på højskolen: Grundtvig var høj af åndsliv og sukkervand, og der er glimt af Grauballemanden, mens Fenrisulven glammer.

Minna mangler et øvelokale

Dorthe Nors

92 sider
Samleren
Udgivet: 01.03.2013
Fås også som e-bog

Birte Strandby