Adeles mor er død. Hun var noget af et kraftcenter, og et år efter hendes død sørger familien stadigt. Måske netop derfor bliver Adele chokeret, da en kvinde dukker op og fortæller, at hun er Adeles tvillingesøster. Både Adele og hendes lillesøster afviser tanken, og da de konfronterer faren, får han hjerteproblemer.

Selvom familien har besluttet ikke foreløbigt at røre morens ejendele, begynder Adele alligevel at lede tingene igennem, og inden længe vender hun tilbage til sin tvillingesøster. De begynder sammen at efterforske tvillingefødslen der fandt sted for mere end 40 år siden. Der er flere mysterier: angiveligt har Adeles forældre haft 40 års bryllupsdag, og Adele har aldrig hørt, at hendes far ikke skulle være hendes rigtige far. Adeles mor har altid sagt, at hendes forældre var døde, men det viser sig, at hendes far, Adeles morfar, først er død for nylig. Og hvorfor har Adeles mor hyret en privatdetektiv kort før sin død?

Romanen har to fortællere, Adele der fortæller sin version i 1999, og hendes mor der fortæller om en fatal sommerferie i 1958. Det konservative plot er ikke uden charme, og man får en del sympati for Adele.

My Mother’s Shadow som romanen hedder på engelsk har fået meget positive anmeldelser ikke mindst for sit sprog. Det kan godt undre lidt, når man sidder med den danske udgave. Bogens første del vrimler med syv – otte linjer lange sætninger af typen med mange indskud, så når man når frem til slutningen, har man glemt, hvordan sætningen begyndte. Det gør læsningen tung, men godt 100 sider inde bliver det bedre, der kommer flere dialoger, og de fungerer fint.

Min mors hemmeligheder

Nikola Scott

Oversat af Peter Carstens

426 sider

Turbulenz

Udgivet: 13.06.2019

Birte Strandby