På engelsk omtalt som ‘literally unputdownable’ af en anmelder – og det er nok den mest rammende betegnelse for denne pragtfulde lille roman, der både er let og klog på mennesker og som ender med at tage fusen på sin læser – flere gange.

Vi er i Sydney – oftest på en katolsk privatskole. Cecilia er en fantastisk kvinde, en vidunderlig mor og hustru og den der får folk til at føle sig godt tilpas, hoster Tupperware parties, som skolemødrene elsker at komme til, og arrangerer alt til alles bedste. Hendes ægteskab er lykkeligt og en god base for de tre døtre. Men en dag afsløres en hemmelighed, der flår hverdagen i stykker – ikke bare for Cecilia men for hele familien.

Tess er også ret lykkelig, i hvert fald indtil hendes mand og hendes kusine erklærer, at de elsker hinanden. Det får den chokerede Tess til at tage sin søn i hånden og flytte til moren i Sydney, hvor sønnen bliver indskrevet i den skole, hvor Tess selv gik – og hvor Cecilie er trofast mor og støtte. Sønnens gymnastiklærer viser sig at være Tess’ gamle kæreste, og det er måske ikke så dårligt.

Rachel er sekretær på skolen. Hun lever hver dag med, at hendes datter blev dræbt 28 år tidligere. Kvalt af ukendt gerningsmand, men lige pludselig finder hun ud af, hvem morderen er.

Over al måde velskrevet, glimrende personbeskrivelser, små tvister og overraskelser under hele læsningen, og en epilog der giver stof til eftertanke. Måske bliver man klogere, i hvert fald er man ualmindeligt godt underholdt.

Liane Moriarty
The Husband’s Secret
435 sider
Penguin Books
Udgivet: 2014 på Turbine med titlen Min mands hemmelighed