Strid har lige fået flere meget velfortjente børnebogspriser. Hans Den utrolige historie om den kæmpestore pære er allerede her i udgivningsåret blevet en moderne børnebogsklassiker, som står i alle børnehaver og biblioteker. De små er vilde med den, lyder det samstemmende fra pædagogkredse.
Mimbo Jimbo og de store elefanterer fjerde bog i serien og den lille blå elefant. Mimbo Jimbo er som en lille dreng. Han bor i hus og læser bøger. Lige for tiden læser han bøger om elefanter, når han da ikke går rundt og tænker på elefanter. Han betror sin ven Mumbo Jumbo, at han gerne vil besøge de vilde elefanter, fo man skal da mindst én gang i livet besøge sin slægt. Men Mimbo Jimbo er bange for at de vilde elefanter vil grine af ham eller det der er værre, fordi han kun er en meget lille blå elefant.
Mimbo Jimbo havde dog ingen grund til at være nervøs, for de vilde elefanter tager meget venligt imod ham, og han får lov til at leve sammen med dem. Han vandrer på sletten, tager herlige mudderbade og leger i floden sammen med de store søde elefanter.
Efter et halvt års tid tager han glad og fornøjet hjem. Det er altid en fornøjelse at læse Strids billedbøger. Den enkle barnlige streg virker rigtig godt til børnene, og får bogen til at blive en herlig tegneserie. Selvom der kun er et billede på hver side, giver de alligevel et flot og fortællende tilskud til teksten. Man kan ikke lade være med at synes om figurerne, og hvem kan dog stå for en lille blåelefant.
Forfatter og ill.: Jakob Martin strid
64 sider
Forlag: Gyldendal
Udg.: Nov. 2012
Jan Vandall