LG Jensen har prøvet lidt af det hele – fra slagterdreng til rockmusiker og nuværende røvkedelig skolelærer med knald på. Jensen debuterede i 2006 med ‘Ulvebrigaden’, en hårdtslående 2.verdenskrigs-varulve-actionthriller med et skævt glimt i øjet.
Jensens nye ‘Milkyway Meat – Sanddæmonen’ er også et rigtigt drengerøvs-eventyr. Historien er udformet som en blanding af science-fiction og western med en heltmodig ungersvend som udvikler sig fra en tenderfoot – grønskolling – til erfaren rumslagter og kampveteran med blod under neglene.
William Dalton lever i rumeventyrernes tidsalder. De nye pionerer strejfer rundt i galakserne på jagt efter profit og eventyr. Hestene og Wells Fargo er udskiftet med landspeedere, hyperrumskibe og Galakse Transport.
William er blevet snuppet hos en Krydderihandler og den 18-årige knægt bliver sendt i lære som rumslagter. De hårde hunde der krydser rummet tyndt med deres flyvende slagterier. Der er rumbyer med millioner af indbygger som betaler godt for ægte kød og der er mange planeter med velsmagende dyr. Problemet er at de spiselige dyr desværre også lige er kæmpestore og vildt farlige – og nogle af de mennesker der lever på fjerne planeter kan være både skingrende skøre og farligere end de værste rovdyr. Rent guf for en eventyrlysten knægt der længes efter at opleve de store adrenalinsus med slagterne, når de som ægte rumcowboys deltager i de risikofyldte jagter på de eftertragtede dyr.
Kampen mod en stærk, velbevæbnet og morderisk sekt bliver klimaksopgør.
Jensen gør en dyd af at rumeventyr meget ofte alligevel er forklædte fremtidswesterns, og bruger westernterminologi og får arrangeret et rent westernopgør på en pionerplanet. Det er solidt underholdende og herligt overdreven westernkitch, slagterdrengen har endelig fået lov til at slå sig løs i glasbutikken. Wellegnet til teenagere og andre westernglade drengerøve.
Milkyway Meat – Sanddæmonen
Forfatter: LG Jensen
279 sider
Forlag: Gyldendal
Udg.: 18.02.10

Jan Vandall