Efterfølgeren til Mig og min papfamilie

Rose og hendes mor er flyttet sammen med Frank og hans fem børn. Rose tilbringer skiftevis en uge hos familien og en uge hos sin far. Frank bliver kontaktet af tv, fordi man vil lave en udsendelse om sammenbragte familier. Det modtager Rose med stor begejstring, for hun vil gerne være kendt. Forældrene er mere skeptiske, men da journalisten har været på besøg og meddelt, at familien vil være ok som tv-familie, accepterer de projektet.

Journalisten og en fotograf kommer for at følge familien, og det viser sig at alle er gode til et eller andet: Den ældste, Sixten, har et band, Renée kan stå på skateboard, men Rose selv har ikke noget, hun kan vise frem, indtil en klassekammerat med forbindelserne i orden foreslår, at de skriver en sang og indsender den til optagelse til MGP. Det giver lidt tumult på venindefronten, men med god hjælp fra voksne får pigerne optaget og indsendt deres sang. Desværre kommer den ikke med i opløbet, men pigerne får chancen senere i Debutantshowet. Det gør dem heller ikke rige og berømte, men de får en stor oplevelse, og tv-dokumentaren bliver også en berigende oplevelse – for eksempel opdager Frank, at hans ældste ryger.

Rose er troværdig og hun gennemgår en udvikling mod stadig større tolerance og åbenhed. Vi får et realistisk billede af de mange små slåskampe, der præger tilværelsen for Rose, hendes veninder og søskende. Hvor forgængeren fokuserede på skilsmisse og nye familierelationer, så koncentrerer denne bog sig om samlebegrebet ’stjernefamilie’, der dækker en sammensat, velfungerende familie/vennekreds.

Anja Hitz

Illustreret af Kirsten Raagaard

128 sider

Høst & Søn

Udgivet: 15.03.2013

Fra 7 år

Birte Strandby