Daniel tager med sine forældre til Bogotá i Colombia på sommerferie. Mens de tjekker det lokale indkøbscenter ud, beslutter Daniel sig for at undersøge byen på egen hånd. Ved et tilfælde kommer han i første parket til en likvidering. Han når endda at røre ved den maskinpistol der bliver brugt til likvideringen, men har alligevel åndsnærværelse nok til at stikke af, da politiet sætter efter ham.

Herfra bliver hans tilværelse rigtig vanskelig. Han tør ikke gå ind på ambassaden, og da han nærmer sig forældrenes hotel, er hans far ved at blive anholdt af politiet. Daniel flygter med både politi og mafia i hælene.

Siden slutter Daniel sig til nogle gadedrenge. De har ikke et rigtigt hjem, og nogle af dem lever af tyveri, svindel og narkotikasalg. Daniels næste tid bliver dramatisk. Han prøver at lære de trick, som gadedrengene bruger for at overleve, men på et tidspunkt begår en af dem et mord. Daniel har en plan for at redde sig selv, men vil det lykkes?

En af romanens kvaliteter er beskrivelsen af skiftet fra almindelige, danske Daniel til den desperate hjemløse, der har oplevet alt for meget. Det er et som dem, man også finder i film som Deer Hunter og Midnight Express, skiftet fra rolig hverdag til surrealistisk helvede.

Persongalleriet er troværdigt, fra moren der er pinlig under morgenmaden til den hjemløse dreng der bliver skyld i mord. Vores skurkerolleindehaver er til gengæld lidt af en stereotyp, der gør alt det man forventer af en rigtig skurk. Men det er en rigtig spændende roman, omend noget brutal af en ungdomsroman at være.

Mellem skygger

Paloma Estrada

253 sider

Byens Forlag

Udgivet: 2019

Ungdomsroman

Målgruppe: 17+

Birte Strandby