Børnebog for de små med helsidesillustrationer

Teksten, der kun er på ganske få sætninger pr. side, handler om en pige, der drømmer sig op i himlen, hvor hun forventer, at der findes Gud, engle, feer og andre mennesker. En dreng, der bor på et bjerg, forelsker sig i pigen, og for at få hendes smil at se igen, hjælper han hende ved at lave en luftballon af lagener, så hun fra hans hustag kan flyve op i skyerne og kaste farver ned over byen. Så folk i byen også kan mærke fantasiens vinger, selvom de har været skeptiske overfor pigen og hendes drømme.

Det mest bemærkelsesværdige ved bogen er de spændende, dybe illustrationer af pigen, af byen og af bjerget. Pigen og byens beboere bærer venetianske halvmasker og er fremstillet som graciøse maskeradedeltagere, og bjerget, hvor drengen bor, er tydeligvis et grønt, smukt og blæsende sted.

Teksten gør det kun ud for en lille støtte til de fine tegninger, men bærer alligevel tydelige tegn på at være adapteret til børn. Eksempelvis er hovedpersonerne ganske unge – måske seks til otte år, og pigens tanker og drømmer passer udmærket til de filosofiske tanker, børn i den alder af og til beskæftiger sig med.

Ydermere er teksten blottet for metalingvistiske træk, som dem der jævnligt er at finde i litteratur for voksne, og handlingen har en relativ simpel struktur, selvom også den giver god plads til tilhørerens egen fortolkning af historien. Sætningsstrukturen er enkel, sætningerne korte, og typografien er taget til hjælp, når noget skal udtrykkes med særlig vægt.

Et vellykket, kunstnerisk børnebogsprojekt.

André Neves

Kasper Hansen

32 sider

Jensen & Dalgaard

Udgivet: 25.03.2013